Veneliti - platelansering og konsert med Oslo Kammerkor

Veneliti - platelansering og konsert med Oslo Kammerkor

19.00 Marmorsalen

Tilbake til program

Våren 2019 slipper Oslo Kammerkor platen Veneliti. Veneliti er en samling norske folketoner arrangert av Ørjan Matre, og gis ut på 2L med den Grammy-nominerte Morten Lindberg som produsent. Vi inviterer til lanseringskonsert i Marmorsalen på Sentralen i Oslo!

Oslo Kammerkor ble stiftet av Grete Pedersen i 1984 og har siden blitt et av landets ledende kor. Håkon Daniel Nystedt tok over som dirigent og kunstnerisk leder i 2005. Oslo Kammerkor har jobbet med folkemusikk i over 30 år og har samarbeidet med flere av landets største folkemusikere, som Sondre Bratland, Kirsten Bråten Berg og Unni Løvlid.

Veneliti er et resultat av et langvarig samarbeid med den norske, prisvinnende komponisten Ørjan Matre. Gjennom å integrere den solistiske sangtradisjonen fra folkemusikken inn i korformatet, utfordrer Oslo Kammerkor og Ørjan Matre den tradisjonelle måten å arrangere folketoner for kor. Heller enn de typiske harmoniseringer av folketoner, kan Matres arrangementer på Veneliti like gjerne kalles komposisjoner, hvor han utforsker den norske vokale folkemusikkens klang, tonalitet og rytmikk.

Velkommen til en festaften med Oslo Kammerkor og gjesteartister under ledelse av Håkon Nystedt!

Arrangement på Facebook

Få også med deg