Ur-Story - på innsiden av Kurt Schwitters’ Ursonate

Ur-Story - på innsiden av Kurt Schwitters’ Ursonate

11.00 Galleriet

Tilbake til program

ULTIMAFESTIVALEN 2018

Dette er en utstilling kuratert av Ultimafestivalen i forbindelse med europapremieren på den sørafrikanske kunstneren William Kentridges audiovisuelle fremføring av Kurt Schwitters’ ikoniske dadadikt Ursonate i åpningshelgen.

I 5. etasje på Sentralen blir det stilt ut store portretter av kunstneren. Du kan også vandre langs tresnitt av Ursonate-partituret, som er strukturert som en tradisjonell symfoni i fire satser, og lese diktets merkelige, primalspråk mens du lytter til innspillinger av ulike artister. I Schwitters-arkivet kan du fordype deg i bakgrunnen for verket, lese om kunstnerens ekstraordinære liv samt bla gjennom en digital samling med lyd- og videoversjoner av det bemerkelsesverdige lyddiktet.

Her kan du også bli kjent med historien om Schwitters’ kortere opphold og virke i Norge samt få innsikt i Kurt Schwitters-prosjektet – et samarbeid mellom Sparebankstiftelsen, Sprengel-museet i Hannover og Henie Onstad Kunstsenter, som har den største samlingen av Schwitters-verk utenfor Tyskland i sin faste samling.

Kuratorer: Thorbjørn Reuter Christiansen, Rob Young og Thorbjørn Tønder Hansen.

I samarbeid med DNO&B og Henie Onstad Kunstsenter. Støttet av Sparebankstiftelsen.

Få også med deg