Only Connect: Trigger

Only Connect: Trigger

20.45 Gymsalen

Tilbake til program

ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2018 

Trigger

Trigger er en en robotisk audiovisuell konsertinstallasjon der et syklisk spill mellom maskiner visualiseres på 16mm film i sanntid. Enkle triggermekanismer skaper et intrikat og hypnotisk uttrykk, hvor lyd og lys veksler mellom å ta styringen.

I Trigger blir analoge maskiner og instrumenter hacket til å produsere nye uttrykk: maskinell presisjon møter analog feilbarlighet, og friksjonen som oppstår leder uttrykket i stadig nye retninger.

Installasjonen benytter seg av lyd– og lyssensorer, slik at lydsignalene kan dirigere fargevalg og nyanser i projeksjonene, som deretter virker inn på hvordan de fysiske instrumentene spilles.

Den internasjonale trioen bak prosjektet består av den norske musikeren og komponisten Stephan Meidell, og det berlinbaserte filmselskapet Blank Blank Film med Petri Henriksson (Finland) og Carlos Vasquez (Columbia).

Konsertinstallasjonen er en del av Only Connect Festival of Sound 2018.

Siden 2005 har nyMusikk arrangert en årlig festival for samtidsmusikk, eksperimentell musikk og lydkunst. Festivalen har tidligere gått under navnene Happy Days Sound Festival og Grønland Kammermusikkfestival. I 2012 fikk festivalen navnet Only Connect Festival Of Sound.

Only Connect har som mål å lage nye forbindelser mellom musikalske felt, kunstformer, musikere og komponister.

Festivalprogrammet kan du se på nettsidene til nyMusikk

Billetter og festivalpass kan kjøpes på TicketmasterFå også med deg