Slippkonsert Julian Skar: Exhaust/Renew

Slippkonsert Julian Skar: Exhaust/Renew

20.00 Vinterhagen

Tilbake til program

Julian Skar – Ingrid Andsnes – Ensemble Ernst
+
Streifenjunko

Velkommen til en svært spennende slippkonsert i Vinterhagen hvor Julian Skar CD-debuterer som komponist med en av Norges definitivt mest spennende pianister – Ingrid Andsnes! Med et ben i popen og et i samtidsmusikken, har Julian stor spennvidde. Med Ensemble Ernst som drivende kraft følger albumet en ekspansiv dramaturgi der det første stykket er for solo piano, det neste pianotrio, det tredje pianoseptett før det siste er en konsert for piano og full sinfonietta.

Skar skriver komplekst og intenst, han bruker spilleteknikker og rytmiske grep i sin musikk som virkelig setter musikerne på prøve. Særlig fordi det underliggende kravet hele tiden er groove, puls og bevegelse. Ensemble Ernst, ledet av dirigent Thomas Rimul, er i sitt ess når utfordringene står i kø.

Julian Skar er i ung alder allerede en merittert komponist og musiker. Den kunstneriske produksjonen omfatter operaer og musikaler, tverrkunstneriske samarbeid med artister som Nils Bech og Susanna Wallumrød, i tillegg til partiturmusikk. Julian er huskomponist i ensemble neoN og sammen har de vunnet to Spellemannspriser.

Ingrid Andsnes er en av Norges mest ettertraktede pianister og slo for alvor gjennom med Beethovens «Diabellivariasjoner» på albumet 33+1, som hun også fremførte i Carnegie Hall.

Ensemble Ernst er blant Nordens ledende utøvere av ny musikk.

Streifenjunko er en duo sammensatt av trompet og en tenorsaksofon som sammen er noen av landets mest spennende impromusikere. De vil plukke opp tråden fra Exhaust/Renew for å poengtere det ekstreme i en gjenfødelse etter ødeleggelse, utmattelse eller uttømming.

Fri entrè.

Få også med deg