Sigurd Hole Trio

Sigurd Hole Trio

19.30 Vinterhagen

Tilbake til program

Kveldens konsert med Sigurd Hole Trio er slått sammen med Klubb Klassisk og finner sted i Vinterhagen!

Sigurd Hole regnes som en av Norges fremste jazzmusikere. Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet ham frem til en høyst personlig stemme som kontrabassist, noe hans to første utgivelser i eget navn er solide bevis på. Trioalbumet «Encounters», med Håkon Aase (fiolin) og Jarle Vespestad (trommer), kom ut i april i fjor. Musikken kan skildres som et åpent og nyskapende møte mellom elementer fra blant annet norsk, indisk, japansk og arabisk tradisjonsmusikk – med føttene solid plantet i et moderne og tilgjengelig skandinavisk jazzuttrykk.

Sigurd er ellers aktuell med solo kontrabassalbumet «Elvesang» - som fikk rosende omtale blant annet i The New York Times – og med band som Tord Gustavsen trio, Karl Seglem acoustic quartet og Eple Trio. Han har vært med på rundt 40 plateinnspillinger og opptrådt på scener verden rundt som Wellington Opera House, Cadogan Hall i London og Lincoln Center i New York.

Sigurd Hole Trio presenterer instrumentalmusikk som er både vakker og underfundig. Et unikt møte mellom østlige og vestlige klanger– eller en form for «grenseløs kammermusikk» som bandet selv beskriver det.


Jazz Journal (UK): «Finely textured, vividly coloured and rooted in no specific place or time, Encounters is a truly epicurean aural banquet.» 

Dag og tid: «Førsteklasses samspel av virtuose musikarar»

Jazzinorge.no«Grenseløst i smakfulle rammer. Et inspirert og helstøpt kollektiv»

Hamar Arbeiderblad: «Storslagent» (terning 6)

Få også med deg