PlatonPlatina

PlatonPlatina

19.00 Hvelvet

Tilbake til program

PlatonPlatina er en moderne tolkning Platons dialog Den Lille Hippias - en humoristisk og leken forestilling i talkshow-format. To platinablonde kvinner som spiller badminton diskuterer filosofi, vitenskap og funderer på hvem som er den "beste" løgneren - den som bevisst lyver eller den som gjør det ubevisst?

Den Lille Hippias er en av Platons mest kontroversielle dialoger, der Sokrates hevder at det ikke er noen forskjell mellom en person som forteller sannheten og en løgner. Og at det gode menneske - hvis det finnes - ser ut til å være den som frivillig feiler og gjør ondt og vet at han gjør det.

Skuespillerne spiller begge roller: annen hver forestilling Sokrates og Hippias, så du har mulighet til å se to ganske forskjellige versjoner!

Innledning og ettersnakk: som en del av forestillingen blir det en innledning ved filosof Enrico Piergiacomi og ettersnakk med ham og scenekunstnerne.

Spilles på norsk og svensk. Innledning på engelsk. Ettersnakk på norsk og engelsk.

Ide & fremføring: Annikki Wahlöö & Alicja Ziolko Dramaturgi: Hector Eguia Scenografi og kostymer: Hazel Barstow Dialog coach: Grete Sneltvedt Tekst: Platon Norsk oversettelse: Tore Frost Musikk: Kari Rønnekleiv, Ole-Henrik Moe Special guest: Enrico Piergiacomi, filosof og historiker gammel gresk filosofi Foto event: Monkeys VideoLab Video teaser: Valeria Tomasulo

Produsert av Temporarity Production & Alicja Ziolko Productions


Støttet av: Nordic Cultural Point Arts Council Norway FFUK Fund for Performing Artists Norway STIKK Performance Hub Norway Oslo Kommune

Takk til: STOFF Stockholm Fringe Festival DOCH School of Dance and Circus Circolo Scandinavo Roma Lumparlab SITE

Kjøp billett

Få også med deg