Petra

Petra

19.00 Gymsalen

Tilbake til program

Petra – ein solo om Rainer Werner Fassbinders "Petra von Kants bitre tårer"

Petra er ein dansesolo som tek utgangspunkt i den tyske filmen og melodramaet Petra von Kants bitre tårer (1972) av den legendariske regissøren Rainer Werner Fassbinder. Det er Petra som karakter, hennar rørsler, gestar og poseringar i frå denne filmen som legg grunnlaget for ei omsetjing av den ikoniske figuren til dans. Korleis er denne figuren plastisk formbar og kva for eit arbeid ligg bak den? Det blir utforska og satt spørsmålsteikn ved feminine konstruksjonar i Hollywood-stjerner, fashion-modellar og greske nymfer. Berit Einemo Frøysland har investert ein langvarig, kroppsleg prosess med kvardagsritualer, kriser, kollaps og spetakkel, som landar i eit danserisk verk med klare referansar til det filmatiske og teatralske Fassbinder-universet.

https://www.beritfroysland.com/petra-a-solo

Koreografi, dans og produksjon: Berit Einemo Frøysland
Musikk/lyddesign: Philipp Rhensius
Dramaturgisk vegleiing: Anna Leon
Kostyme: Belle Santos
Lysdesign: Andreas Harder
Foto: Jubal Battisti
Musikk frå The Platters, The Walker Brothers
Støtta av Kulturrådet
Koprodusert av DOCK ART Berlin


Lengde: ca 50 minutt.  
Billetter: Slippes mandag 11.01 kl. 10:00

Se traileren HER!
Følg facebook-eventet HER!Denne forestillingen har begrenset kapasitet! Sentralen tar smittevern på det høyeste alvor, og stiller med alle forholdsregler. Ved å kjøpe billett(er) samtykker du til at din kontaktinformasjon lagres i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil ikke deles med unntak av en eventuell smittesporing.

Denne forestillingen hadde opprinnelig dato 19. februar. Dersom du hadde kjøpt billetter til den opprinnelige datoen vil disse gjelde for ny dato. Kontakt oss på post@sentralen.no dersom du har noen spørsmål! 

Kjøp billett

Få også med deg