Petra

Petra

19.00 Gymsalen

Tilbake til program

Petra er ein dansesolo som tek utgangspunkt i den tyske filmen og melodramaet Petra von Kants bitre tårer (1972) av den legendariske regissøren Rainer Werner Fassbinder. Det er Petra som karakter, hennar rørsler, gestar og poseringar i frå denne filmen som legg grunnlaget for ei omsetjing av den ikoniske figuren til dans. Korleis er denne figuren plastisk formbar og kva for eit arbeid ligg bak den? Det blir utforska og satt spørsmålsteikn ved feminine konstruksjonar i Hollywood-stjerner, fashion-modellar og greske nymfer. Berit Einemo Frøysland har investert ein langvarig, kroppsleg prosess med kvardagsritualer, kriser, kollaps og spetakkel, som landar i eit danserisk verk med klare referansar til det filmatiske og teatralske Fassbinder-universet.

https://www.beritfroysland.com/petra-a-solo

Lengde: ca 50 minutt.
Koreografi, dans og produksjon: Berit Einemo Frøysland.
Musikk/lyddesign: Philipp Rhensius.
Dramaturgisk vegleiing: Anna Leon.
Kostyme: Belle Santos.
Lysdesign: Andreas Harder.
Musikk frå The Platters, The Walker Brothers.  

Støtta av Kulturrådet. Koprodusert av DOCK ART Berlin Makskapasitet for dette arrangementet er 30 personer. Sentralen tar smittevern på det høyeste alvor, og stiller med alle forholdsregler. Ved å kjøpe billett(er) samtykker du til at din kontaktinformasjon lagres i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil ikke deles med unntak av en eventuell smittesporing. 

Obs! Dersom du bestiller 2 eller flere billetter blir du og ditt følge plassert sammen. Det fordrer at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon. Vil man sitte med avstand, må man kjøpe billettene separat. 

Kjøp billett

Få også med deg