Periferien #7: Setesdal * Nord-India

Periferien #7: Setesdal * Nord-India

19.00 Forstanderskapssalen

Tilbake til program

Konsertserien Periferiens siste konsert i 2019 undersøker det tradisjonelle og det klassiske på tvers av tid, geografier og avstander. Det blir urframføring av Ingfrid Breie Nyhus' og Erik Dæhlins nye verk "Avstandsriss Setesdal". Så spiller Harpreet/Sanskriti en avdeling med nordindisk klassisk musikk.

"Avstandsriss Setesdal" bygger på materiale fra Agder folkemusikkarkiv i Setesdalsmuseet på Rysstad. Pianist Ingfrid Breie Nyhus og komponist Erik Dæhlin utforsker utøvertradisjoner, opptaksteknikker, livshistorier, hverdagsliv og tilfeldigheter som dette arkivet rommer, i et scenisk musikkverk som spenner fra lyden av setesdalsfeler til gamle fotografier.

Fiolinisten Harpreet Bansal (Norge/India) og tablaspilleren Sanskriti Shrestha (Nepal) opererer innen en lang rekke sjangre. Som duo fokuserer de på den rike nord-indiske klassiske musikktradisjonen, en musikkform som for alvor slo igjennom i vesten på 1960-tallet med musikere som Ravi Shankar og Ali Akbar Khan . Musikken er vakker og tilgjengelig og samtidig sofistikert og virtuos.

Kjøp billett

Få også med deg