Periferien #3: POING

Periferien #3: POING

19.00 Forstanderskapssalen

Tilbake til program

1. april på Periferien er viet POING, trioen som siden starten i 1999 har stått for et utall urfremføringer og uredde og utfordrende utflukter i utlandet (og i Innlandet). Med seg har de et nytt, langt verk av britiske Juliana Hodkinson, samt et eget arrangement av Bachs Brandenburgkonsert nr. 1.

Program:

Juliana Hodkinson: Pass (urfremføring)
J.S. Bach: Brandenburgkonsert no. 1 (arr.: Poing)

POING er Rolf-Erik Nystrøm på saksofoner, Frode Haltli på akkordeon og Håkon Thelin på kontrabass. De begynte å spille sammen i 1999, og har siden det vært ett av Skandinavias ledende samtidsmusikkensembler. De har spilt på klubber og konsertsteder i de fleste Europeiske land, USA, Kina og Japan, med over 100 urfremførelser.

De tre musikerene er i verdenstoppen på sine instrumenter, både som tolkere av notert musikk og improvisasjon. Deres unike fleksibilitet resulterer i mange utradisjonelle bestillinger av komponister og festivaler, som går utover den vanlige tolkningen, interaksjonen og formidlingen av samtidsmusikk. For deres arbeid med samtidsmusikk ble POING kåret til "Årets utøver" av Norsk Komponistforening i 2009.

Periferien er nyMusikks lokalavdeling i Oslo.

Få også med deg