Nattergalen: et musikkeventyr

Nattergalen: et musikkeventyr

12.00 Streames fra Gymsalen

Tilbake til program

Nattergalen er en nykomponert minimusikal for store og små. Fire musikere og skuespillere inviterer publikum inn en fargerik eventyrverden med fiolinspill, humor, og litt alvor.

Historien om Nattergalen, fuglen som sang så vakkert at selv Keiseren måtte gråte, har gledet både barn og voksne gjennom flere generasjoner. I H. C. Andersens eventyr blir sangfuglen elsket og forgudet både på palasset og i landsbyen, helt til den blir erstattet av en mekanisk kunstfugl som kan synge akkurat den samme sangen, bare hvor man vil og når man vil.

Eventyret er like aktuelt i dag som det var da H. C. Andersen skrev for 177 år siden. Og kanskje til og med enda mer. Vi mottar impulser fra alle kanter til en hver tid, og stillheten har blitt en sjelden vare. Hva gjør dette med oss? Keiseren hadde én kunstfugl. I dag er de overalt.

Konserten er laget for Minimusikk, en ny konsertserie for barn, presentert av Miniøya og produsert av jazzmusiker og tidligere Rikskonsertene-produsent Torstein Ellingsen. 
Minimusikk mottar støtte fra Kulturrådet og gjøres i samarbeid med Sentralen UNG. 

På scenen finner du:
Fabian Christensen 
Ingeborg Mantor 
Stinius Maurstad
Jacob Beranek Hvattum

Forestillingen streames gratis, men med mulighet for billettdonasjoner via Vipps: 15831. (Billetter til Minimusikk koster normalt 80 kr per person).

Målgruppe: 4 år +

Streames her

Få også med deg