Mozarts store serenade

Mozarts store serenade

17.00 Marmorsalen

Tilbake til program

Medvirkende

Musikere fra Det Norske Kammerorkester

Program Wolfgang Amadeus Mozart Serenade nr. 10 i B-dur, Gran Partita

En klassikerkveld av de sjeldne – hvor ofte får du sjansen til å høre Mozarts fantastiske og monumentale Gran Partita i en slik sal og med slike musikere?

Mozarts Serenade nr. 10 er nok den mer korrekte betegnelsen på stykket, der blåserklangene får det hele til å klinge som et helt orkester.

“Det var musikk som jeg aldri hadde hørt den før. Det var Guds stemme jeg hørte,» utbrøt Salieri i Peter Shaffers Oscar-vinnende film Amadeus da han mimret tilbake til sitt første møte med Mozarts geni. Musikken han reagerte på, var den langsomme satsen i Gran Partita - Mozarts serenade for blåsere. Salieri var overrasket over musikkens store skjønnhet som var så i strid med Mozarts dårlige rykte. Likevel er denne evige klassikeren musikk ingen andre komponister kunne ha skrevet. Med elegant melodiføring og perfekt balanse, veksler den mellom solo i de ulike instrumentene og briljant samspill der blåseklangene får det hele til å klinge som et helt orkester.

___________________________________________________________________

Obs! Salen er delt inn i 3 seksjoner av hensyn til smittevern; enkelt-seter, par-seter og tre-seter. Dersom du velger par/tre-seter til deg og ditt følge, fordrer det at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon som utelukker krav om 1 meter avstand mellom dere.

Velkommen til konsert!

Kjøp billett

Få også med deg