Mia og trollfabrikken

Mia og trollfabrikken

12.00 Hele huset

Tilbake til program

Musikalsk eventyr for hele familien

‘Selv om Mias pappa synes fantasi er tull og tøys, venter Mia spent på tannfeen. Derfor blir hun ganske overrasket da skikkelsen som dukker opp på soverommet hennes slett ikke har vinger og tryllestav. Han har derimot hale, og er en bortkommen gutt fra under jorda…’ Barnebokforfatter Gudrun Skretting og komponist Henrik Skram har gått sammen om å lage et familievennlig musikalsk eventyr for to skuespillere og 8 musikere. Bli med på en underjordisk reise og en eventyrlig familiekonsert på Barnas Ultimadag!

Men under jorda er ikke alt som det burde være. Noen trenger nemlig barnas hjelp til å innse at verden er større enn dem selv…

Gudrun Skretting og Henrik Skram er to av landets mest anerkjente kunstnere på sine felt og har erfaring fra film- og sceneproduksjon for barn og unge.

Dirigent: Trond Husebø

Skuespillere: Sunniva Du Mond Nordal og Espen Løvås

Regi: Kim Haugen

Kostymer og scenografi: Ingrid Nylander

Konsert 12.30 og 14.00

Om komponist og forfatter:

Skretting har vunnet Kulturdepartementets debutantpris, samt NBUs debutantpris for romanen «Anton og andre uhell» (2016). Boken ble en stor suksess og er allerede solgt til en rekke land. For oppfølgeren «Anton og andre flokkdyr», fikk hun i 2017 Arks barnebokpris. Våren 2018 var hun en av NORLAs ‘Nye stemmer’. I tillegg til forfatterutdanning ved Norsk Barnebokinstitutt, har Skretting diplomeksamen i klaver fra Norges musikkhøgskole og har deltatt på festivaler som Risør kammermusikkfestival og Vinterfestspill i Bergstaden.

Skram er utdannet ved Guildhall School of Music and Drama i London og Norges musikkhøgskole. Han har komponert musikk til flere filmer, kortfilmer og TV-serier, deriblant «Snøfall» (NRK, 2016). I 2018 komponerte han musikk til balletten «The Hamlet Complex», en bestilling fra Den Norske Opera og Ballett. Skram har vunnet Gullruten to ganger (2014, 2016), og vært nominert til Harpa Nordic Film Composer Award (2018) og flere andre priser.

Konsertene er en del av Barnas Ultima dag. For billetter, klikk her

Få også med deg