LJOS (med Jon Brodal)

LJOS (med Jon Brodal)

21.00 Forstanderskapssalen

Tilbake til program

I konserten "Ljos" ønsker vokalkvintetten Fauna velkommen til en konsert som tar for seg både kjente og mer ukjente norske julesanger. Gjennom vare, egenartede arrangementer gjenskaper de kontrastene mellom lys og mørke. Konserten er basert på albumet med samme navn, som ble utgitt på 2L høsten 2018. Med på årets turné har kvintetten fått med seg Jon Brodal på fele og hardingfele. 
________

Jon Brodal (f. 1986) er oppvokst i Oslo, og fikk sitt første møte med den norske tradisjonsmusikken gjennom spelemenn som hadde flyttet til byen fra mange kanter av landet. Han oppdaget hardingfela, og etterhvert ble det mange besøk til spelemenn i Valdres, Telemark, og flere steder på Vestlandet for å lære det gamle spelet.

Etter fullførte studier på Norges musikkhøgskole har Jon jobbet som frilanser i ulike prosjekter. Han har jobbet som utøvende komponist sammen med finske samtidsdansere (RUIJA, 2015), undersøkt hvordan man kan fortelle historier på fela (Opp fra havet, 2017), og turnert med trioen VRANG på festivaler i inn- og utland. Jon er en mye brukt solomusiker, i markeringer på slottet, i samarbeid med kor, og til dans, og har vunnet sin klasse på Landskappleiken i 2016 og 2018.

Kjøp billett

Få også med deg