AVLYST! "LEMONADE" - dans og live strykekvintett

AVLYST! "LEMONADE" - dans og live strykekvintett

19.00 Marmorsalen

Tilbake til program

NB! Dette arrangementet er avlyst.

Strykekvartetten Wooden Elephant har tidligere gjort akustiske versjoner av både Björk og Radiohead sin musikk. Nå har de kastet seg over Beyoncés konseptalbum «LEMONADE», sammen med danser og koreograf Oda Østenstad Fjell i Kompani Haugesund.

l samarbeid med den britisk-somaliske poeten Warsan Shire laget Beyonce´ også en 65 minutters videoversjon av albumet, og Wooden Elephant har latt seg inspirere av den når de inviterte med seg Oda Østenstad Fjell til å fremføre poesien mellom albumsporene. Hun har også oversatt tekstene.

– Jeg vil påstå at det er veldig gjenkjennelig, men det har en annen energi og en annen undertone i og med at det er akustisk med to fioliner, bass, bratsj og cello. Det er veldig ekte og jeg synes det kler verket godt, fordi det er et veldig ærlig og rått verk om menneskelige reaksjoner, sier Østenstad Fjell om musikken og forestillingen.

Beyoncés verk er et sterkt innlegg i likestillingsdebatten, og tekstene synliggjør språket vi bruker om menn og kvinner. Å oversette til norsk har vært viktig, for fullt ut å forstå hva ordene formidler. I forestillingen fremføres det hele kombinert med dans fremført av Oda og Wooden Elephants akustiske versjon av musikken. Kort sagt, en sjeldent spennende kombinasjon av kunst og likestillingskamp.

Varighet: 1 time og 10 minutter, uten pause.

Anbefalt aldersgrense 14+

Kjøp billett

Få også med deg