Koronerulling: Håkon Kornstad trio

Koronerulling: Håkon Kornstad trio

20.00 facebook.com/koronerulling

Tilbake til program

Det er ikke veldig mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og om mulig enda færre som kan slippe unna med det. 


Men Håkon Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger er han en lyrisk tenor som veksler mellom italiensk operabravur og vakker, nordisk tilbakeholdenhet.

I Håkon Kornstad Trio kommer han sammen med krembassist Mats Eilertsen og avantgarde- spellemann Frode Haltli. En jazztrio med trekkspill, saksofon og bass, som fortsetter der Kornstads kritikerroste “Tenor Battle”-album fra 2015 slapp.

I november 2018 kom oppfølgeren “Im Treibhaus”, (“I drivhuset”) og Kornstads unike operajazz-prosjekt har så absolutt modnet: "En musikalsk verdenssensasjon" - Dagens Næringsliv "Gripende vakkert" - Dagsavisen Med frilynt, varm og vakker traktering av romantiske arier og sanger, ispedd improvisasjon og musikalsk reiselyst, lover vi en konsert som passer såvel for klassisk- og operaelskeren som for jazzelskeren, eller for dem som ikke trodde de likte noen av delene. I februar var han på salget på gamle Deichman bibliotek, og fikk med seg et broket utvalg noter derfra. Det danner rammen for denne spesielle konserten fra et tomt Sentralen; en trio som er høyst levende, og prøver ut nytt repertoar for oss. Nyt! Håkon Kornstad – saksofon, tenorstemme Frode Haltli – akkordion Mats Eilertsen – bass

Se konserten her!

Få også med deg