Only Connect: Joanna Bailie med  asamisimasa + Heloisa Amaral

Only Connect: Joanna Bailie med asamisimasa + Heloisa Amaral

19.45 Forstanderskapssalen

Tilbake til program

ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2018 


Joanna Bailie med asamisimasa + Heloisa Amaral

FREDAG 25. MAI

19:45 Forstanderskapssalen, Sentralen


Kjøp festivalpass eller fredagspass


FESTIVALPROGRAM


Den engelske komponisten og lydkunstneren Joanna Bailie fortsetter sitt arbeid med å bearbeide nostalgiske videofragmenter i kammermusikalsk format. Hun returnerer til Oslo og Only Connect med to nye verk bestilt i samarbeid med Borealisfestivalen.

PROGRAM 

Dynamite-barrel/Balloon-anvil (2018) med asamisimasa

Stykket, skrevet for et lite ensemble og audiovisuelle opptak, undersøker korte animerte lydfilmer via moderne musikkpraksis. Tegnefilmer er en konsentrert demonstrasjon av kraften i det intermediale, og av illusjonen som skapes når en serie med konstruerte klipp settes sammen i rekkefølge.

Disse elementene i tegnefilmens magiske verden, blir i verket gjenstand for dekonstruksjon og transformasjon, for å vise hvordan små endringer kan gjøre store forskjeller. Ensemblet fungerer som et slags lydspor i denne komposisjonen av fremmedgjorte audiovisuelle objekter, der nye meninger blir presset frem fra det originale tegnefilm-materialet ved å ta alt fra hverandre, bilde for bilde og klipp for klipp.


asamisimasa:

Ellen Ugelvik - piano

Kristine Tjøgersen - klarinett

Tanja Orning - cello

Anders Førisdal - gitar


Verket ble bestilt av nyMusikk og Borealis med finansiering av Norsk kulturråd.


Roll-Call (2018) med Heloisa Amaral - Verdenspremiere 

Roll-Call for piano og video har Bailie skrevet spesielt for pianisten Heloisa Amaral. Utgangspunktet for stykket er et panoramabilde av elever og lærere ved en gutteskole i 1946. Verket utforsker idéer om biografi, minne og nostalgi, og forsøker å forfalske audiovisuell musikk ut i fra spekulasjoner om de 600 menneskene i bilderammen.


Konserten er en del av Only Connect Festival of Sound 2018.

Siden 2005 har nyMusikk arrangert en årlig festival for samtidsmusikk, eksperimentell musikk og lydkunst. Festivalen har tidligere gått under navnene Happy Days Sound Festival og Grønland Kammermusikkfestival. I 2012 fikk festivalen navnet Only Connect Festival Of Sound.

Only Connect har som mål å lage nye forbindelser mellom musikalske felt, kunstformer, musikere og komponister.

Festivalprogrammet kan du se på nettsidene til nyMusikk

Billetter og festivalpass kan kjøpes på TicketmasterFå også med deg