Haydn og Beethoven

Haydn og Beethoven

19.30 Marmorsalen

Tilbake til program

Medvirkende

Lorenza Borrani kunstnerisk leder / fiolin
Johan Osuldsen / regi
Care Jånni Enderud / kostymer
Skuespiller bekjentgjøres senere

Program

Joseph Haydn
Symfoni nr. 60 i C-dur, 'Il Distratto'

Ludwig van Beethoven
Strykekvartett nr. 14, op. 131, arr. for strykeorkester
___________________________________________________________________

I vår siste konsert i serien med årets kunstneriske gjesteleder, Lorenza Borrani, gir hun seg i kast med to klassiske verk.

Beethovens strykekvartett op. 131 er komponistens egen favoritt blant de sene kvartettene, her arrangert for og spilt av hele vårt fantastiske strykeensemble.

Det hele åpner imidlertid med Haydns symfoni nr. 60, populært kjent som ‘Il Distratto’ (Den distraherte). Her møter vi humoristen Haydn på sitt beste. Opprinnelig skrevet som scenemusikk til skuespillet Le distrait (1774) av den franske komedieforfatteren Jean-Francois Regnard, er symfonien fullpakket av overraskelser og humoristiske vendinger med overskudd som bidrar til å spille med en sjanger Haydn selv har utviklet til fingerspissene. I tråd med komponistens ånd har vi fått med oss koreograf og regissør Johan Osuldsen som, i samarbeid med kveldens kunstneriske leder, har laget symfonien om til et stykke musikkteater.

___________________________________________________________________

Obs! Salen er delt inn i 3 seksjoner av hensyn til smittevern; enkelt-seter, par-seter og tre-seter. Dersom du velger par/tre-seter til deg og ditt følge, fordrer det at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon som utelukker krav om 1 meter avstand mellom dere.

Velkommen til konsert!

Kjøp billett

Få også med deg