GLOBAL NIGHTS: MONICA IFEJILIKA & MIDNIGHT COLORS //  DJ BRIGHTEYES

GLOBAL NIGHTS: MONICA IFEJILIKA & MIDNIGHT COLORS // DJ BRIGHTEYES

20.00 Hvelvet

Tilbake til program

MONICA IFEJILIKA & MIDNIGHT COLORS

Fredag kveld 31. mai inviterer Global Nights til konsert som har SOULMUSIKK og ROOTS skrevet i «bold». Det er en stor glede å introdusere et helt nytt samarbeid mellom en av Norges fremste soulartister, Monica Ifejilika, og Midnight Colors, som for anledningen hentes inn fra Paris. Både Monica og den franske gruppen jobber med klassisk soulmusikk i en crossover med afrikanske tradisjoner. Sammen presenterer de ny soulmusikk ved å eksperimentere med nye og eldre tradisjoner. Det er virtuost, lekent og dansbart!

På scenen: Monica Ifejilika (vokal), Chloé Ganiayre-Fontanille (vokal), Arnaud Fournier (tangenter, loops, vokal), Sidiki Camara (perkusjon), André Viervoll (tangenter, loops, vokal).

MONICA IFEJILIKA
Monica er en norsk-nigeriansk sanger og låtskriver, født og oppvokst i Oslo. Hennes sound er inspirert av en miks av den tradisjonelle nigerianske musikken og de mer moderne låtene som fylte barndomshjemmet. Debutalbumet Keep It Solid (2014) ble kalt ‘en original tilnærming til klassisk soulmusikk’. Som del av Norges første og eneste svarte kvinnelige kunstkollektiv, Qeeendom, har Monica opptrådt på mange store og små scener, i Norge så vel som utenlands. Det unike musikalske kollektivet utfordrer politiske og artistiske grenser, noe Monica også tar med seg i sitt eget materiale.

MIDNIGHT COLORS
Dette bandet oppstod på barer i Belleville, et av Paris’ mest fargerike strøk i hjertet av byen. Her møtes mennesker og musikksjangre fra alle verdens kulturer; de eksisterer side om side eller blandes. Ved midnatt, når de fleste er i det blå hjørnet, lyder fengende melodier, spilt med instrumenter som kommer langveis fra, med en vital kraft som gir næring til kroppen og hjertet, lar sjelen flyte, og oppfordrer til kun én ting: Å være sammen. Dette er fargene som preger midnatt, dette er Midnight Colors.

DJ BRIGHTEYES
Etter konserten med Monica Ifejilika og Midnight Colors inviterer vi publikum til å danse til musikk spilt av en av byens ledende club-Dj’er, Fethawit Hakin aka DJ Brighteyes. Hun er fra Stavanger, med røtter i Etiopia og nå bosatt i Oslo. I mer enn 15 år har hun jobbet som sanger og låtskriver samt utgitt to singler. De siste ti årene har hun vært aktiv som Dj i Oslos klubbverden og på ulike kulturelle arrangementer, releasekonserter til festivaler, med sin miks av afrikansk club, soul, funk og hip hop.

Få også med deg