FRI respons – skeiv litteratur

FRI respons – skeiv litteratur

18.00 Forstanderskapssalen

Tilbake til program

Vel møtt til skeiv kulturkveld 16. september 2020 med tema skeiv litteratur!

FRI Oslo og Viken inviterer til FRI respons-kveld med forfatterne Siri Lindstad,

Gudmund Vindsun og Kristin Fridtun. Våre eminente gjester samtaler om skeiv litteratur, med politisk nestleder i FRI Oslo og Viken, Jan Elisabeth Lindvik, som moderator.

Hva er skeiv litteratur? Hvem er leserne? Hvordan behandles skeiv litteratur av forlagene? – og hvordan opplever vi som forfattere å være i båsen «skeiv litteratur». Til sammenligning: Fins det for eksempel «skeiv musikk?»

I tillegg blir det musikkinnslag ved Koyote Millar

Om panelet:

Siri Lindstad er journalist og litteraturkritiker. Hun har de siste par årene jobbet som arrangementsansvarlig ved Gjøvik bibliotek og litteraturhus, og er en av arrangørene av Versus – Skeive litterære dager, som arrangeres for tredje gang i februar 2021.

Kristin Fridtun. Yrke: Forfattar! Eg skriv bøker (sakprosa) og artiklar og driv med formidling av ymse slag. Eg har tidlegare arbeidt i Stadnamntenesta i Språkrådet.
Utdanning: Master i nordisk (norrøn filologi), årstudium i latin og litteraturvitskap frå Trondheim, NTNU.

(For særskilt interesserte kan eg opplysa at etternamnet skriv seg frå Flo i Oppstryn. I 1895 fekk farfar til farfar, Jon, skøyte på farsgarden, som til då hadde heitt Kolbein-bruket, og tok namnet Fridtun i staden. Hesten hans heitte sjølvsagt Frida.)

Gudmund Vindsun. Forfatter født 15. oktober 1949 på Gjøvik og oppvokst i Nittedal nord for Oslo. Han er mest kjent for sin debutroman fra 1979, Villskudd, som blant annet handler om hans forhold til forfatteren Jens Bjørneboe, som varte fra 1972 til 1975. Nøkkelromanen Villskudd – Sangen til Jens har blitt solgt i over 100 000 eksemplarer. Den blir av mange homofile nevnt som en viktig inspirasjon til å stå åpent fram som skeive.

Jan Elisabeth Lindviks første roman, Mao sin raude kjole, kom i 2016 og er innkjøpt av Kulturrådet. Hens andre roman A Groovy kind of Love kommer høsten 2020. Lindvik er også professor og undervisningsleder på masterstudiet ved Den Norske Filmskolen.

Arrangementet er gratis, men påmelding kreves grunnet begrensede plasser.

Meld deg på her

Få også med deg