Elefanten - premiere

Elefanten - premiere

19.30 Hvelvet

Tilbake til program

FortelleriFortellera i samarbeid med Vega Scene presenterer

Elefanten

- en forestilling om å miste noe. Og finne noe annet.


Med Anette Sandvær
Regi av Aslak Moe 

 


Hvem er du når du ikke lenger kan være den du tror du er? Når selvbildet ikke stemmer med speilbildet? Når identitet og realitet ikke lenger henger sammen? Gir du opp, eller gir du slipp, vender blikket fra det som ikke er og ser heller etter noe annet, noe bedre? 


Elefanten er en selvbiografisk fortellerforestilling om hvordan et møte med uforklarlig sykdom endret livet til fortellerkunstner Anette Sandvær. Det handler om forandring og fornyelse, kamp og mot; om å møte utfordringer og ikke minst - å møte seg sjølv i døra.


Hverdagen hadde mange flere fysiske utfordringer, men det vanskeligste var å godta dette som en del av meg. Og det var rart å se hvordan folk jeg kjente og folk jeg ikke kjente reagerte på meg. Det var plutselig en elefant i rommet. Det var den alle tenkte på, men også det de tenkte på at de IKKE måtte tenke på. 

Alt ble annerledes med et fysisk handicap. Jeg fikk mine egne og andres fordommer mitt i fleisen! Men så tvang det seg frem et ekstra gir i viljen, og et mot jeg ikke ante jeg hadde, som en reaksjon på alt som hendte. Jeg begynte å gjøre ting jeg ikke trodde jeg kunne gjøre. Som jeg aldri hadde turt å gjøre. 


Denne historien handler om alt det som skjedde, men også om alt som kanskje ikke hadde skjedd uten. 

Av Anette Sandvær og Aslak Moe.

Prosjektet er støttet av Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og Bergesenstiftelsen.
Plakatdesign og illustrasjon av Silje Amundsen Faugli.


Forestillingen varer ca to timer inkl. pause.
Hvelvet er tilgjengelig for rullestoler men man må inn en bakvei. Møt gjerne opp i litt god tid så vil dere bli hentet og lost på plass. 


Få også med deg