Ekstrakonsert: Miles Davis - Kind of Blue w/ Mathias Eick & Friends

Ekstrakonsert: Miles Davis - Kind of Blue w/ Mathias Eick & Friends

22.30 Marmorsalen

Tilbake til program

Pris enkeltbillett Miles Davis - Kind of Blue w/ Mathias Eick & friends: 390,- (sitteplasser - unummerert)

Pris dagspass for Sentralen 17.08: 620,- DAGSPASS ER UTSOLGT.

Klikk her for info om dagspass for Sentralen.


EKSTRAKONSERT:

Miles Davis - Kind of Blue w/ Mathias Eick & friends


17. august 1959 ble tidenes mestselgende jazzalbum utgitt: Miles Davis – Kind of Blue. For å markere dette jubileet inviterte vi Mathias Eick, en av Norges flotteste trompetister, til å tolke disse låtene i Marmorsalen på Sentralen, akkurat på dagen 60 år etter at albumet ble gitt ut. Med seg på laget har han Kjetil Møster (tenorsax), Martin Myhre Olsen (altsax), Jon Balke (piano), Johannes Eick (kontrabass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer).


Matthias Eick om Kind of Blue:
Det er en stor ære å få tolke Kind of Blue av Miles Davis på Sentralen i august! Dette er et album jeg ikke turte å høre på før jeg var 17-18 år gammel, da jeg var redd for å bli for påvirket av Davis. Jeg lyttet heller på Clifford Brown, Chet Baker, Dizzy Gillespie og Kenny Wheeler. Da jeg brøt Miles-barrieren ble samlingen min med musikk delt inn i 3 områder, Miles, ECM og de andre jeg følte hørte hjemme i nærheten på begge sider i hylla. I studietiden i Trondheim hadde Kjetil Møster og jeg en egen klubb hvor vi spilte musikk fra Kind of Blue og drakk øl. Nydelig kombinasjon.


Jeg skjønte med ett hvorfor dette albumet betydde så mye for så mange, det er jo rett å slett veldig tilgjengelig. Da albumet kom ut i -59 var det en motreaksjon til Be-Bopen med vanskelige akkorder som Davis følte kvalte kreativiteten og ikke oppfordret til melodiske, lyriske linjer i improvisasjonene. Nå ville Miles utforske det modale, melodiske, nye, som ingen andre holdt på med.


Kind of Blue skulle bli Miles Davis ́ mest kjente album, men han hang seg ikke opp i det. Ved gjentatte forespørsler nektet han å spille albumet senere i karrieren, og uttalte en gang at «det skader leppene mine». Han snakket metaforisk, å gjenta seg var noe Miles ikke holdt på med.


Albumet er spesielt på mange områder, et er hvor utrolig lite tid alle hadde til forberedelser. Bandet fikk notene, eller det som lignet på noen enkle melodilinjer skriblet ned, og spilte basert på det. De fleste låtene på plata er andre take, dvs andre gangen de spilte låtene noensinne. Det er et av de mestselgende jazzalbumene noensinne, et album som blir kalt en sjangerdefinerende øyeblikk i det 20. århundre.

Denne gangen tolkes Kind Of Blue av Kjetil Møster på tenorsax, Martin Myhre Olsen på altsax, Johannes Eick på kontrabass, Håkon Mjåset Johansen på trommer og Jon Balke på piano. Alle har vi et forhold til Kind of Blue, det er umulig å være jazzmusiker uten å ha det.
Festivalprogram: www.oslojazz.no/program

Kjøp billetter: oslojazz.ticketco.events

Følg oss: Facebook | Twitter | Instagram | Spotify

Få også med deg