Día de los reyes con música barroca

Día de los reyes con música barroca

19.00 Gymsalen

Tilbake til program

Velkommen til en konsert der det utelukkende bli fremført julemusikk skrevet i latinamerikanske land på 1600-tallet og tidlig 1700-tallet! Dette er noe av den mest spennende, og rytmisk mest intrikate musikken fra barokkepoken – og allikevel har de færreste i Europa fått anledning til å høre det. Du får sjansen den 15. desember på Sentralen!

Musikken og tekstene uttrykker både glede, fest og masse energi samtidig som de springer ut av en verdensdel som på den tiden var hardt rammet av rasisme, religiøs intoleranse, slaveri og krig. Det vitner både om musikkens komplekse kulturpolitiske røtter, men også om hvordan mennesker selv i de vanskeligste situasjoner har evnen til å skape noe vakkert sammen.

Vi skal spille musikk av seks ulike komponister, deriblant Tomás de Torrejón y Velasco , Gaspar Fernandes og Manuel de Zumaya (født i Mexico). Musikken er skrevet i Peru, Panama, Bolivia, Guatemala og Mexico. Det blir fremført stykker på forskjellige spanske dialekter fra kolonitiden men også på de uramerikanske språkene quechua og nahuatl.

Billetter kjøpes i døren.

Få også med deg