Det Norske Kammerorkester: El Floridita

Det Norske Kammerorkester: El Floridita

19.00 Marmorsalen

Tilbake til program

Den livlige baren i gamle Havanna, El Floridita, ble gjennom 1940-tallet en av verdens mest attraktive og myteomspunne. Daiquiri'ene stod klare på barkanten

for stamgjestene som blant andre inkluderte Ernest Hemingway. Baren var viden kjent for sine talentfulle musikere, og for skjørtene som flagret i dansen fra solnedgang til morgengry. Det er i denne tidsepoken det fødes en rekke betydningsfulle og vakre danserytmer, nemlig cha-cha-cha, danzón, guaracha, bolero og mambo. 

Bli med på en musikalsk reise tilbake til det prerevolusjonære Cuba og opplev atmosfæren fra El Floridita og Havanna anno 1940. På scenen har pianist og arrangør Sverre Indris Joner med seg et lite knippe cubanske musikere i samspill med våre egne strykere. Dans og flagrende skjørt blir det også. Kom og opplev ekte cubansk atmosfære med musikk, dans, Cubansk mat og drinker på Sentralen. 

NB. Dørene åpner kl. 19.00 og konsertstart kl. 19.30

 

I forkant av konserten inviteres det til ulike kurs i Cubanske danser og drikkemiksing i Sentralens lokaler. Det er begrenset antall plasser og billetter kan kjøpes samtidig som konsertbillett ved lenkene under. 

Sigarer & Mojito

Lørdag 10. mars kl. 17.00 Gullbaren, Sentralen

Gullbaren i Sentralens 3. etasje har et interiør som slett ikke er ulikt en cubansk bar på 1940-tallet. Her vil Enrique Fabregas fra Cuba demonstrere hvordan man ruller ekte cubansk sigarer, og svare på spørsmål fra publikum. Videre lærer han bort hvordan du kan mikse en perfekt Mojito, Cubas aller mest kjente coctail. Varighet: 45 min / Pris: Kr. 300 

Billetter https://www.ticketmaster.no/ev...

 

Danseworkshop

Lørdag 10. mars kl. 18.00 Marmorsalen, Sentralen

I forkant av konserten, tilbyr cubansk danser Mario Acea og hans danspartner en workshop i noen av de tradisjonelle dansene fra Cuba, slik at du kan prøve deg også på dansegulvet selv i pausene og etter forestillingen.

Billetter til workshopen kan kjøpes samtidig med konsertbillett. 

Varighet: 1 time / Pris: Kr. 150

Billetter https://www.ticketmaster.no/ev...

 

Cubansk mat

I forbindelse med konserten blir det salg av cubanske snacks og småmat både på Sentralens kafé og i Marmorsalen under konserten. Forhåndsbestilling behøves ikke.


Medvirkende:

Det Norske Kammerorkester 

Sverre Indris Joner, kunstnerisk leder

Patricia Morales, sang

Eduardo Cedeño, perkusjon

Maria Victoria Calero, fløyte

Ole Marius Melhuus, kontrabass

Marius Bastiansen, perkusjon

Dansere fra SalsaNor


Billetter bestilles på Ticketmaster.

Få også med deg