Capoeira med Sua Phimsim Rusten

Capoeira med Sua Phimsim Rusten

18.00 Gymsalen

Tilbake til program

FRIKAR X og Fjelldansen, regional kompetansesenter for dans, inviterer til workshop med Sua Phimsim Rusten.

Capoeira er en kombinasjon av kampsport og dans som utføres til afrikanske trommer, tamburin og det afrobrasilianske strengeinstrumentet berimbau. Gjennom capoeiraens lekende rytmer utvikler man akrobatiske ferdigheter, smidighet, styrke og koordinasjon. 

Stilarten har opphav hos de Brasilianske slavene på 1500-tallet. Slavene hadde ikke lov til å trene kampsport, og kamuflerte det derfor med musikk og sang. Over 500 år senere holdes sporten fortsatt i live, mye på grunn av dens evne til å engasjere utøverne. Kurset passer for alle som ønsker en ny og interessant måte å drive akrobatikk på. Barn som ungdom, kvinner som menn – alle kan ta del i denne sporten! Denne formen for bevegelse i harmoni med musikk skaper en helt egen følelse av velvære. Capoeira utføres i en sirkel, eller roda, hvor to og to utfordrer hverandre. Resten lager rytmer og sang før det blir deres tur i Rodaen. 

Kursholder Sua Phimsim Rusten har mange års erfaring innen både dans og kampsport, og har gjort forestillinger med flere av Norges beste streetdance og moderne dansekompanier. Hans ønske om å dele kunnskap om bevegelse gjør han til en inspirerende kursholder. 

Foto: Cathrine Dokken

Workshopen blir støttet av Oppland fylkeskommune, Valdres natur- og kulturpark, Kulturrådet og Talent Norge. 


Få også med deg