Beethovens kammermusikk

Beethovens kammermusikk

19.00 Forstanderskapssalen

Tilbake til program

Medvirkende Sveinung Bjelland, klaver Musikere fra Det Norske Kammerorkester

Program Ludwig van Beethoven Klaverkvintett for klaver og blåsere i Ess-dur, op. 16

Ludwig van Beethoven Fra Tre Duetter for fiolin og cello

Ludwig van Beethoven Klavertrio i D-dur op. 70 nr. 1, 'Spøkelse'

Beethovens kammermusikk 

Vi feirer Beethoven og plasserer klaveret i vår midte. Rundt pianisten Sveinung Bjelland danderer vi et lite knippe av våre musikere i tre ytterst forskjellige verk fra komponistens rikholdige kammermusikkproduksjon.  

Kvintetten for klaver og blåsere gir oss et glimt av Beethoven på sitt mest grasiøse og raffinerte. Denne utsøkte miniatyren avslører ikke bare hans mestring i komposisjon, men også Beethoven, den fremragende pianovirtuosen, før han la ut på ferden med symfonisk komposisjon. Mens duettene er en kammermusikalsk perle fra mesteren, er 'Spøkelsestrioen' grensesprengende musikk der stor uttrykkskraft og dramatisk spenning åpner for en overjordisk skjønnhet. Trioens andresats med det mystiske temaet har gitt sonaten tilnavnet. Men det passer ikke resten av verket – her er det mange spøkefulle overraskelser og mye vitalitet og temperament. 

_____________________________________________

Obs! Salen er delt inn i 2 seksjoner av hensyn til smittevern; enkelt-seter og par-seter. Dersom du velger par-seter til deg og ditt følge, fordrer det at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon som utelukker krav om 1 meter avstand mellom dere.

Velkommen til konsert! 

Kjøp billett

Få også med deg