BeethovenBølger

BeethovenBølger

19.00 Marmorsalen

Tilbake til program

KVARTETT SAPHIR, SONORO STRYKEKVARTETT OG VULKAN QUARTET

Det er en stor glede å kunne ønske velkommen til en ny konsertsesong og vi starter opp med ikke mindre enn tre strykekvartetter! De fremfører et vidt spekter av verk som alle har en relevans til Beethoven, og slik varmer vi opp mot Beethovenfestivalen i november. Vi er så heldige å ha med oss den eminente Nora Taksdal som leder oss gjennom konserten og gir oss et innblikk i Beethovens tilknytning til konsertens program.

Tre unge, lovende strykekvartetter står for musikken: Kvartett Saphir er en ambisiøs kvartett som til tross for sin unge alder har vunnet en hel rekke av priser innenfor kammermusikk. De har deltatt på Norske Talenter på TV2 og blant annet spilt konserter på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17. mai-konsert.

Sonoro Strykekvartett består av medlemmer fra Barratt Due Musikkinstitutt og Edvard Munch Videregående Skole. Kvartetten har spilt konserter i Sandefjord under Fjord Classics, Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, Glogerfestspillene og Horten kammermusikkfestival.

Vulkan Quartet hadde sin debutkonsert i desember 2018 og har allerede spilt konserter over hele landet. De er godt i gang med sin karriere og har blant annet etablert sin egen konsertserie hvor de i samarbeid med andre kunstformer ønsker å lage helhetlige forestillinger med musikken i sentrum.

KVARTETT SAPHIR
Amanda Noor Vatn, fiolin/bratsj
Philippe Jayer, fiolin/bratsj
Torje Råbu, fiolin/bratsj
Iris Kalliovirta, cello

SONORO STRYKEKVARTETT
Daniel Goldin, fiolin
Martha-Pil Evertsen Neumer, fiolin
Tuva Odland, bratsj
Hedda Aadland, cello

VULKAN QUARTET
Kaja Pernille Østervold, fiolin
Sander Tingstad, fiolin
Maren Nygård, bratsj
Marit Johansen, cello

KONFERANSIER: Nora Taksdal

Kjøp billett

Få også med deg