Al-Hayat Helwa v1.2

Al-Hayat Helwa v1.2

19.00 Hvelvet

Tilbake til program

Nytt Pust viser i samarbeid med Tekstlab og Sentralen Ung en work-in-progress visning av forestillingen «Al-Hayat Helwa». Visningen foregår ‪27. Mai, klokken 19.00‬ i Hvelvet på Sentralen. 
Visningen er en «teaser» til høstens premiere og av hva forestillingen er på vei til å bli. 
Visningen varer i 40 minutter, etterfulgt av en samtale med publikum. 

En gutt fra Idleb – to timer utenfor Aleppo i Syria, og en gutt fra Tromsø, Nord-Norge. Til tross for forskjellene, eller kanskje nettopp på grunn av forskjellene, prøver de å forstå hverandre. Deres liv, tanker og meninger, og deres kamper og konflikter avdekkes og fremheves gjennom samtaler.

Manuset er basert på samtaler mellom Maher Hawriya og Sigurd Kornelius Lakseide. Den første samtalen ble tatt opp vinteren 2015. Alle samtalene mellom Maher og Sigurd tok Sigurd opp, skrev ned og redigerte til et ferdig manus, til et dokumentarteater-stykke. Vi får oppleve Mahers historier sett fra Sigurds perspektiv og Sigurds historier sett fra Mahers perspektiv. Forestillingen Al-Hayat Helwa er et forsøk på å nå ut til hverandre. Det er et forsøk på å forstå de store kulturelle forskjellene, som gjør oss til de menneskene vi er.

Visningen er GRATIS!
Kapasitet: 55 flotte folk

Utøvere: Maher Hawriya og Sigurd K. Lakseide
Produsent: Martine Ines Knudsen Kanstad
Scenograf: Marie Eckhoff Owing
Lyddesign: Torje Hanssen
Kunstnerisk konsulent: Rikke Gregersen
Grafisk design/illustrator: Kristine Lie Øverland

”Al-Hayat Helwa” er videreutviklet i, og støttet av Stiftelsen TekstLab, www.tekstlab.com 

Velkommen!

Få også med deg