Lær streetdance hver søndag!

Lær teknikkene innen Streetdance, utforsk kreativt arbeid og dans!

Soul Sessions Oslo (SSO) er en streetdance-organisasjon som arrangerer workshops, jamsessions og battles. Vi vil spre kunnskap om de ulike streetdance-stilene og hiphop-kulturen og inspirere gjennom dans, musikk og sosialt fellesskap. Sentralen er vårt nye hjem.

Vårt program består av tre delprosjekter; åpne fritreninger, jamsessions og workshop/battle/jam hvor barn, ungdom og profesjonelle er med som deltakere ledet av profesjonelle.

OPEN PRACTICE – Du lærer!

Når? Søndager kl. 15.00-18.00
Hvor? Gymsalen/Forstanderskapssalen 
Åpen fritrening hver søndag hvor dansere i alle aldre og innenfor alle nivåer innen de ulike street-styles sjangrene kan møtes og trene sammen, dele kunnskap og inspirere hverandre. En profesjonell freestyle-danser er tilstede med musikk og veiledning. Har du en koreografi eller et prosjekt du jobber med, alene eller med venner, kan du komme hit og omgås andre kreative sjeler for inspirasjon og feedback. 

JAMSESSIONS – Du utvikler! 

Når? Totalt 3 jamsessions i året (se kalender), søndager kl. 18.00-23.00
Hvor? Hvelvet 

Månedlige jamsessions med profesjonelle DJs – et sosialt møtested med den beste musikken innen hiphop, funk, dancehall, house, breakbeats og electronica. En rekke trinn, variasjoner av trinn og til og med stiler vokste frem i nettopp denne sammenhengen. Det er her vi ser hvor mye glede og interaksjon mellom mennesker dansen skaper. 

Her får man utfolde seg i frihet, uten speil og i kontakt med musikken og andre danseglade. 

WORKSHOP/BATTLE/JAM – Du utfordrer!

Når? To helger i året (se program)
Hvor? Gymsalen og Hvelvet 

Workshop/battle/jam to ganger i året hvor Norges/verdens ledende dansere deler sitt engasjement og sin kunnskap om ulike danseteknikker, kreativt arbeid/koreografi, historie, musikkforståelse og kulturen i sin helhet. På søndagen rigges det til for battle, hvor hvem som helst kan vise seg for et publikum og synliggjøres for anerkjente dansere/dommere. 

SOUL SESSIONS EXTENDED

Når? 5.-9. Oktober 2016
Hvor? Sentralen

De tre delprosjektene på Sentralen beskrevet over, munner ut i en større festival kalt Soul Sessions Extended. 
Arrangementet går over fem dager og består av workshops med våre internasjonale dommere/pedagoger, battles/konkurranser i ulike stiler innen streetdance og jam/diskotek (18+).

Festivalen vil kombinere streetdance med de andre elementene i hiphopkulturen; DJing, RAP, graffiti og MCing.