Skaper nytt merke av gamle klær

Ungdom fra Oslo skal skape et nytt klesmerke på Sentralen.

Våren 2016 er det oppstart for prosjektet Blanke ark der det deltar 40 ungdommer fra 13 til 16 år fra Oslo-området. Prosjektet finner sted på Sentralen og er et samarbeid med Fretex, Røde Kors og Mediefabrikken i Akershus.

Oppgaven i Blanke ark er å skape et klesmerke og en kleskolleksjon i løpet av ett år. Overordnet tema for prosjektet er miljø og forbruk, og kolleksjonen skal ta i bruk brukte klær og annet resirkulerbart materiale.

Deltagerne blir delt inn i grupper som skal jobbe med markedsføring, entreprenørskap, prosjektledelse, design, musikk, søm, styling, event og moteshow. Deltagerne kommer også til å legge ut bilder og videoer fra prosjektet på Sentralens sider i sosiale medier som du kan følge med på. Og om rundt ett år vil hele kolleksjonen bli vist frem på Sentralen i et stort moteshow.

I løpet av året skal gruppene få veiledning av dyktige voksne fra relevante bransjer. Men det er deltagerne som selv skal bestemme hvordan Blanke ark skal bli. Veilederne skal hjelpe, inspirere og tilrettelegge.

Vi som jobber på Sentralen tror at bærekraftig læring skjer når motivasjonen og nysgjerrigheten styrer. Vi vet også at mange skulle ønske det var mer av de estetiske og kreative fagene i skolen. Vårt håp er at dette kan bli et sted hvor skjulte talenter og ideer kan få blomstre.