LAVA OSLO

Bak de gode matopplevelsene på Sentralen finner vi de fire mesterkokkene Stian Floer, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Even Ramsvik.

Sammen eier de selskapet Lava Oslo som står for driften av restaurantene Hitchhiker, Strand, Smalhans, Handwerk, Brutus, The Golden Chimp, Barsk og Sentralen. Et kjennetegn som går igjen i alle prosjektene Lava Oslo er involvert i er et fokus på diversitet og bærekraft. De ønsker å skape steder og opplevelser som tilfører noe nytt til områdene og miljøene de springer ut i. I alle deres restauranter finner man en felles matglede, kreativitet og nyskjerrighet rundt utforsking av norske råvarer og kontinentale smaker.

Det investeres mye tid og ressurser til kvalitetssikring av råvarene enten det er gressløk, surdeigsbakst eller økologisk vin. Det er viktig for dette firkløveret at alle mat- og drikkevarene har en tydelig opprinnelse og at bonden eller produksjonen som leverer råvarene driver bærekraftig.


Naturtro filosofi

Vinene på menyen er dyrket naturlig og er ikke manipulert på noen måte. Råvarene er norske så langt det lar seg gjøre. Eksempelvis importeres hele slakt som foredles videre før det serveres til gjestesene, med respekt for dyret og for å utnytte råvaren i aller høyeste grad.

For Lava Oslo er det viktig at deres filosofi lever videre også etter de selv ikke lenger er i stand til å styre sleivene. Derfor legges det mye arbeid og stolthet i å lære opp de yngre i bransjen, flest kokkeelever, men også andre elever innenfor serviceyrket.