LAVA OSLO

Bak de gode mat- og drikkeopplevelsene på Sentralen finner vi de fire mesterkokkene Stian Floer, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Even Ramsvik.

Sammen eier de selskapet Lava Oslo som står for driften av restaurantene Hitchhiker, Strand, Smalhans, Handwerk, Brutus og The Golden Chimp, i tillegg til all matserveringingen på Sentralen. Et kjennetegn som går igjen i alle prosjektene dette firkløveret er involvert i er et fokus på diversitet og bærekraft.  Lava Oslo ønsker å skape steder og opplevelser som tilfører noe nytt til områdene der de holder hus og kjøkken.

Det investeres mye tid og ressurser i å kvalitetssikre alle produkter enten det er gressløk, surdeigsbakst eller økologisk vin. Det er viktig at alle mat- og drikkevarene har en tydelig opprinnelse og at bonden eller produksjonen som leverer driver bærekraftig.


Naturtro filosofi

Vinene på menyen er dyrket naturlig og er ikke manipulert på noen måte. Råvarene er norske så langt det lar seg gjøre. Eksempelvis importeres hele slakt som foredles videre før det serveres til gjestesene, med respekt for dyret og for å utnytte råvaren i aller høyeste grad.

For Lava Oslo er det viktig at deres filosofi lever videre også etter de selv ikke lenger er i stand til å styre sleivene. Derfor legges det mye arbeid og stolthet i å lære opp de yngre i bransjen, flest kokkeelever, men også andre elever innenfor serviceyrket.