Kokkene på Sentralen

Vi som legger til rette for gode mat- og drikkeopplevelser på Sentralen er kokkene Stian Floer, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Even Ramsvik.

Sammen eier vi selskapet Lava som står for driften av all servering på Sentralen. I alle prosjektene vi er involvert i er vi opptatt av bærekraft. Vi ønsker også å skape steder som tilfører noe nytt til områdene der vi holder hus og kjøkken.

Vi bruker mye tid og resurser på å kvalitetssikre alle våre produkter, enten det er gressløk, surdeigsbakst eller økologisk vin. Det er viktig for oss at mat- og drikkevarene vi benytter har en tydelig opprinnelse og at bonden eller produksjonen som leverer til oss driver bærekraftig.

Naturtro filosofi

Vinene vi jobber med skal være dyrket mest mulig naturlig og ikke være manipulert på noen måte. Råvarene bør være norske så langt det lar seg gjøre. Vi får for eksempel inn hele slakt som foredles videre før de serveres våre gjester, med respekt for dyret og høy grad av utnyttelse av råvaren.

For oss er det viktig at vår filosofi lever videre også etter at vi selv ikke lenger er i stand til å styre sleivene, det vil si når vi koser oss på gamlehjem. Vi legger derfor mye arbeid og stolthet i å lære opp de yngre i bransjen, flest kokkeelever, men også andre elever innenfor serviceyrket.

Spisesteder over hele Oslo

Stedene vi driver i dag er mathuset Strand som vi startet i 2010, bydelsspisestedet Smalhans som vi har drevet siden 2012 og streetfood-restauranten Hitchhiker som vi har hatt i mathallen siden 2014. 

Utleielokalene Vulkan Matsal har vi drevet siden 2015 og høsten 2016 åpnet vi naturvinbaren Brutus. Surdeigsbakeriet Handwerk som kun baker med økologisk, nordisk mel, vil ha utsalg på Sentralen og bake noen av deigene vi skal bruke på huset, blant annet pizzadeig til husets surdeigspizza.

Vi caterer også!

I 2003 startet vi catering med Flavours, hvor vi var blant dem som bidro til å sette en ny standard for kvaliteten på catering i Norge. 

Vi har også samarbeid med bla. St.Hallvards bryggeri, Fuglen kaffe/cocktail og matmagasinet Appetitt, hvor vi også har eierinteresser.