Utsolgt! Urpremiere Jeg er ikke her

Utsolgt! Urpremiere Jeg er ikke her

19.00 Sentralen, Hvelvet.

Tilbake til program

JEG ER IKKE HER

Hvor lenge er det greit å være borte fra barna sine? Fem minutter alene på badet? Fire timer om kvelden? To måneder? To år? "Jeg er ikke her» går rett inn i det kaotiske småbarnslivet og den brennhete debatten om au pairer i Norge. Forestillingen er basert på samtaler med foreldre, au pairer og sesongarbeidere i Skandinavia.

Fem skuespillere på en catwalk kjemper om oppmerksomheten idet de glir inn og ut av ulike roller: Den hjemmeværende faren med økonomisk angst, foreldreparet som slites mellom karrieremuligheter og ønsket om et tredje barn, den filippinske au pairen som snakker med sønnen sin på Skype og vertsmoren som føler seg utenfor når hun ser barnet sitt med kvinnen som passer ham. 


"Jeg er ikke her" viser hvordan frykten for å miste seg selv, vennene, kjærligheten og jobben sprenger seg frem blant velstående, kultiverte og likestilte mennesker i Norge i dag. Det er også en realistisk fortelling om sosiale og økonomiske ulikheter fortalt gjennom lett gjenkjennelige hverdagssituasjoner.

Forestillingen har nyskrevet musikk av Martin Horntveth og fem Sølvgutter er med som korister. 

 

Manus: Henriette Vedel

Regi: Katinka Rydin Berge

Musikk: Martin Horntveth

Scenografi/kostyme: Even Børsum

Lys: Kristin Bredal

Parykk/Mask: Maria Zahl

Markedsføring: Andersen&Valla


Medvirkende:

Line Heie Hallem

Petter Winther

Hilde Olausson

Nils Johnson

Hege Aga Edelsteen

Sølvguttene


Produsert av Vega Scene i samarbeid med Det Norske Teatret med støtte fra Oslo kommune, Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord og Dramatikkens Hus.

Takk til Sentralen

Få også med deg