SOFA NIGHT

SOFA NIGHT

20.00 Hvelvet

Tilbake til program

Plateselskapet SOFA ble startet av Ivar Grydeland og Ingar Zach i 1999, og har siden den gang utgitt over femti utgivelser og opparbeidet seg et internasjonalt rykte i det eksperimentelle feltet. Siden 2010 drives SOFA av Kim Myhr og Martin Taxt, foruten Zach og Grydeland. I starten var SOFA en label for improvisert musikk, men i dag har plateselskapet utviklet seg til å bli en sjangerfri, ekperimenterende label med hovedvekt på norske musikere, men også åpen for kvalitet fra utlandet. Streifenjunko, MURAL og Martin Taxt har alle gitt ut flere plater på SOFA, så det er en glede for oss å presentere kjernen av plateselskapet på Sentralen  8. oktober.

Martin Taxt

Martin Taxt (solo tuba)

Martin Taxt er aktiv i en rekke prosjekter: han spiller mikrotonal musikk med tubatrioen Microtub, elektronisk noise i duo med Toshimaru Nakamura, og utgjør en viktig del av Verdensteatrets siste forestilling 'Broen over Gjørme'. På Sentralen denne kvelden presenterer Taxt sitt nye solosett som han har jobbet med det siste året. Her får vi høre helt akustisk tuba uten noen former for effekter. Musikken kan likevel minne om elektronisk musikk, gjennom utstrakt bruk av utvidete

spilleteknikker. 

Streifenjunko

Eivind Lønning (trompet/elektronikk) og Espen Reinertsen (saksofon/elektronikk)

Streifenjunko feiret nylig sitt 10-årsjubileum som ensemble. I løpet av disse årene har duoens medlemmer, Espen Reinertsen på saksofon og Eivind Lønning på trompet, spilt en lang rekke konserter over hele verden. Streifenjunkos musikk er fokusert og original, og klangen springer ut ifra den uvanlige instrumentbehandlingen som musikerne sammen har bearbeidet gjennom år med musisering. De som overvar Streifenjunkos jubileumskonsert på Kunstnernes Hus i vinter vet at duoen nå er inne i en slags fermenteringsprosess med elektroniske ingredienser. Resultatet blir noe nytt for hver gang, og på Sentralen får du en ny variant.

MURAL + Bjørgeengen

Jim Denley (blåseinstrumenter), Kim Myhr (gitar), Ingar Zach (perkusjon) og Kjell Bjørgeengen (video)

MURALhar eksistert siden 2007, og har siden den gang gjort et stort antall konserter og gitt ut fire plater.

Deres debutplate ble av The WIRE magazine kalt ”a haunting world of breathtaking timbral beauty. An extraordinary creation”. MURAL innledet i 2011 et samarbeid med Rothko Chapel i Houston, Texas, som resulterte i to plateutgivelser og tre konserter. Denne interessen for å koble musikken opp mot et visuelt uttrykk ledet til et samarbeid med videokunstner Kjell Bjørgeengen i 2013, et prosjekt de har presentert både i Europa og Australia. Bjørgeengen er kjent fra en rekke installasjonsarbeider for eksempel på Kunstnernes Hus, Museet for Samtidskunst og Bergen Kunstmuseum, men har i de siste årene fokusert på live performance med blant andre Keith Rowe, Evan Parker og MIMEO.

Få også med deg