Åpent hus på Sentralen - Lørdag

Åpent hus på Sentralen - Lørdag

19.00 Sentralen

Tilbake til program

Oslo Jazzfestival inviterer for første gang til to dager med Åpent hus på Sentralen hvor vi byr på topp jazz fordelt på husets mange scener. Det vil bli solgt både dagspass og todagerspass til Åpent hus.

Foreløpig kan vi røpe at ROHEY, Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz, Sidsel Endresen & Jan Bang, Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists og Aiming For Enrike spiller lørdag 19. august, men dere kan forvente en rekke flere artister på både fredag og lørdag på Sentralen.


ROHEY, Marmorsalen:

ROHEY er virkelig et av stjerneskuddene i norsk jazzliv i disse dager. Etter utgivelsen av deres debutalbum "A Million Things" på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings, har ROHEY blitt mottatt med strålende anmeldelser i blant annet Dagsavisen, Morgenbladet og Adresseavisen hvor de har blitt utnevnt til Norges nye neo-soul/jazz-håp. De har også blitt løftet fram internasjonalt Jazzwise, Jamie Cullum på BBC Radio2 og Gilles Peterson på BBC Radio6.


Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz, Marmorsalen

Etter ti års pause startet Bugge Wesseltoft opp bandet New Conception of Jazz igjen i forbindelse med bandets og plateselskapet Jazzland sitt 20-årsjubileum i fjor. Oppstarten i 1996 var med å skape en ny boost for europeisk jazz. Sentralt sto blandingen av elektroniske elementer og jazz, og New Conception of Jazz ble et begrep innen sjangeren “electronic jazz”. I den nye utgaven av bandet har Bugge Wesseltoft med seg noen av de mest lovende unge jazzmusikerne i Norge: Marthe Lea, Oddrun Lilja Jonsdottir, Sanskriti Shrestha og Siv Øyunn Kjenstad.


Sidsel Endresen & Jan Bang, Hvelvet:

Med Sidsel Endresen og Jan Bang møtes det organiske og det teknologiske i en høyst original symbiose. Sidsel Endresen har for lengst etablert seg som en av verdens mest distinkte jazzvokalister, mens Jan Bang på sin side har funnet sin nisje livesampling og digital bearbeiding av lyd og musikk.

Det improviserte samspillet mellom Endresens unike stemme og Bangs mesterlige live-sampling resulterer i musikk der det eneste som er forutsigbart er deres evne til å overraske lytteren.


Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists, Gymsalen

Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists er definitivt et av Jazz-Norges aller mest joviale band. Bandet som startet som et coverband med et repertoar bestående av låter fra bl.a Sun Ra og Pharaoh Sanders har med tiden funnet sin helt egne intergalaktiske og psykedeliske identitet, selv om inspirasjonskildene er høyst tilstedeværende i deres komposisjoner. Utgivelsene deres er ikke bare album, men teatralske hørespill. Konsertene deres er ikke bare konserter, men happenings. 


Aiming for Enrike, Hvelvet:

Aiming for Enrike har vi hatt lyst til å ha på programmet siden vi hørte dem live for første gang på jazzscenen vi hadde på Musikkfest i 2014. Denne eksplosive sjangeroverskridende instrumentalduoen bestående av Simen Følstad Nilsen på gitar og Tobias Ørnes Andersen på trommer har siden den gang turnert Europa med Jaga Jazzist, spilt på en rekke norske festivaler og blitt nominert til P3 Gull i kategorien beste liveband.

Få også med deg