Åpent hus på Sentralen - Fredag

Åpent hus på Sentralen - Fredag

20.00 Sentralen

Tilbake til program

Oslo Jazzfestival inviterer for første gang til to dager med Åpent hus på Sentralen hvor vi byr på topp jazz fordelt på husets mange scener. Det vil bli solgt både dagspass og todagerspass til Åpent hus.

Fredag 18. august spiller Steamdome, The Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen, Hanne Hukkelberg, GURLS, Misha Alperin, Geir Sundstøl & Erland Dahlen og Henry Wu presents: Kamaal Williams Ensemble.

 

Steamdome (Marmorsalen)

Ola Kvernberg er en av Norges mest profilerte jazzmusikere og høster anerkjennelse langt utover landets grenser som musiker, bandleder og komponist.

Kvernbergs Steamdome-prosjekt er et lokomotiv av et band hvor Kvernberg har med seg bassist Nicolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold), gitarist Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), organist Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert) og trommeslager Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), i tillegg til trommeslagerne Olaf Olsen (BigBang, Todd Terje & The Olsens), og Axel Skalstad (Krokofant) som stepper inn for Børge Fjordheim og Hans Hulbækmo for anledningen. Den musikalske inspirasjonen henter han fra Fela Kuti, Ennio Morricone, Weather Report, Nigeriansk folkemusikk ("Ogene"), Todd Terje og Nils Petter Molvær. Hvordan det låter får du høre i Marmorsalen på Sentralen og på det kommende Steamdome-albumet som slippes senere i år.

The Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen (Marmorsalen)

Jacob Collier er en av få musikere har maktet å ta steget opp fra å være en Youtube-kuriositet og fenomen til å bli tatt inn i ”jazzvarmen” etter å ha imponert med albumutgivelse og en rekke strålende konserter. Collier gjorde seg først bemerket alene som multiinstrumentalist med loop-pedaler, noe som resulterte i millioner av visninger på Youtube. I løpet av den siste tiden har han begynt å reise rundt i trio, og etter å ha sett livestreamen fra Ronnie Scotts av Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen så bestemte vi oss for at dette måtte på årets program. Sammen serverer de en nydelig blanding av jazz, pop og R&B.   

Hanne Hukkelberg

Sentralen, Hvelvet, 18.08

En av Norges mest anerkjente og innflytelsesrike artister, Hanne Hukkelberg, er endelig tilbake etter 5 års stillhet, og vi er stolte av å kunne presentere henne som en del av vårt program på Sentralen. I 2013 ble hun tildelt Radka Toneffs Minnepris under åpningen av Oslo Jazzfestival i Operaen. På Sentralen vil hun fremføre mye nytt materiale fra sitt kommende selvproduserte album. Du har kanskje allerede hørt singelen The Whip, der Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik er gjest. Musikken tvinner det elektroniske og det organiske sammen, både med tanke på produksjon så vel som det lyriske, og setter lys på dagens cyber-samfunn og dets besettelse av den «filtrerte virkelighet».

GURLS (Hvelvet)

Da Oslo Jazzfestival hørte at GURLS var aktive igjen tok det ikke mange minuttene før vi booket dem. Den nye inkarnasjonen av GURLS består av tre av den unge norske jazzens mest spennende stemmer: Hanna Paulsberg, Ellen Andrea Wang og det nye stjerneskuddet Rohey Taalah. Her får du jazza pop, eller poppa jazz som kanskje sender assosiasjoner til Neeneh Cherry & The Things mest melodiske øyeblikk.

Misha Alperin (Forstanderskapssalen)

Den ukrainskfødte pianisten Mikhail ”Misha” Alperin kan kalles en av Norges mest innflytelsesrike pianister. Som professor ved Norges Musikkhøgskole har han undervist og veiledet pianister som Helge Lien, Morten Qvenild, Eyolf Dale, Arthur Kay Piene og Andreas Ulvo. Misha har en rekke utgivelser på samvittigheten på bl.a ECM og Jaro. Han har utmerket seg som både solomusiker og bandleder, men det er Misha som solopianist vi skal få høre i Forstanderskapssalen på Sentralen.

GEIR SUNDSTØL & ERLAND DAHLEN - STRENGER OG SKROT (Forstanderskapssalen)

Geir Sundstøl og Erland Dahlen er to av landets mest profilerte musikere. Nå er de aktuelle med soloplatene Langen Ro og Blossom Bells som begge utgis av plateselskapet Hubro. På Sentralen er det dette materialet de presenterer sammen i duoformat. Langen Ro er Sundstøls oppfølger til den Spellemannsnominerte debuten Furulund (2016). Lydbildet er vart og melodisk og preget av hans eminente steel- og slidespill. Blossom Bells er Dahlens andre soloalbum og musikken er blitt beskrevet som ”filmatisk perkusjonsmusikk”.

Henry Wu presents: The Kamaal Williams Ensemble (Gymsalen)

Bak pseudonymet Henry Wu gjemmer det seg en ung mann ved navn Kamaal Williams. En britisk electronicaartist med en dyp kjærlighet for jazz og som skapte bølger på den britiske jazzscenen med duoprosjektet Yussef Kamaal i 2016. De vant Jazz FMs pris for årets ”Break through act”, solgte fort ut store konsertscener og nådde ut til et publikum langt utenfor jazzens kjernepublikum. Men like fort som de dukket opp ble de oppløst. Heldigvis lever ånden av Yussef Kamaal-prosjektets musikk videre og Kamaal Williams fortsetter å dyrke sin visjon av jazz som gjør at de like gjerne blir booket til jazzklubber som til electronicafestivaler.


Parkeringsmuligheter:
Vår offisielle samarbeidspartner Q-Park tilbyr gode parkeringsmuligheter i hele Oslo. Nærmeste parkeringshus er Q-Park Bankplassen. Bankplassen 1, 0152 Oslo.

Få også med deg