Åpent hus på Sentralen - Fredag

Åpent hus på Sentralen - Fredag

20.00 Sentralen

Tilbake til program

Oslo Jazzfestival inviterer for første gang til to dager med Åpent hus på Sentralen hvor vi byr på topp jazz fordelt på husets mange scener. Det vil bli solgt både dagspass og todagerspass til Åpent hus.

Foreløpig kan vi røpe at Steamdome, The Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen, Hanne Hukkelberg, GURLS og Misha Alperin spiller fredag 18. august, men dere kan forvente en rekke flere artister på både fredag og lørdag på Sentralen.

 

Steamdome (Marmorsalen)

Ola Kvernberg er en av Norges mest profilerte jazzmusikere og høster anerkjennelse langt utover landets grenser som musiker, bandleder og komponist.

Kvernbergs Steamdome-prosjekt er et lokomotiv av et band hvor Kvernberg har med seg bassist Nicolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold), gitarist Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), organist Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert) og trommeslager Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), i tillegg til trommeslagerne Olaf Olsen (BigBang, Todd Terje & The Olsens), og Axel Skalstad (Krokofant) som stepper inn for Børge Fjordheim og Hans Hulbækmo for anledningen. Den musikalske inspirasjonen henter han fra Fela Kuti, Ennio Morricone, Weather Report, Nigeriansk folkemusikk ("Ogene"), Todd Terje og Nils Petter Molvær. Hvordan det låter får du høre i Marmorsalen på Sentralen og på det kommende Steamdome-albumet som slippes senere i år.

The Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen (Marmorsalen)

Jacob Collier er en av få musikere har maktet å ta steget opp fra å være en Youtube-kuriositet og fenomen til å bli tatt inn i ”jazzvarmen” etter å ha imponert med albumutgivelse og en rekke strålende konserter. Collier gjorde seg først bemerket alene som multiinstrumentalist med loop-pedaler, noe som resulterte i millioner av visninger på Youtube. I løpet av den siste tiden har han begynt å reise rundt i trio, og etter å ha sett livestreamen fra Ronnie Scotts av Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen så bestemte vi oss for at dette måtte på årets program. Sammen serverer de en nydelig blanding av jazz, pop og R&B.   

Hanne Hukkelberg

Sentralen, Hvelvet, 18.08

En av Norges mest anerkjente og innflytelsesrike artister, Hanne Hukkelberg, er endelig tilbake etter 5 års stillhet, og vi er stolte av å kunne presentere henne som en del av vårt program på Sentralen. I 2013 ble hun tildelt Radka Toneffs Minnepris under åpningen av Oslo Jazzfestival i Operaen. På Sentralen vil hun fremføre mye nytt materiale fra sitt kommende selvproduserte album. Du har kanskje allerede hørt singelen The Whip, der Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik er gjest. Musikken tvinner det elektroniske og det organiske sammen, både med tanke på produksjon så vel som det lyriske, og setter lys på dagens cyber-samfunn og dets besettelse av den «filtrerte virkelighet».

GURLS (Hvelvet)

Da Oslo Jazzfestival hørte at GURLS var aktive igjen tok det ikke mange minuttene før vi booket dem. Den nye inkarnasjonen av GURLS består av tre av den unge norske jazzens mest spennende stemmer: Hanna Paulsberg, Ellen Andrea Wang og det nye stjerneskuddet Rohey Taalah. Her får du jazza pop, eller poppa jazz som kanskje sender assosiasjoner til Neeneh Cherry & The Things mest melodiske øyeblikk.

Misha Alperin (Forstanderskapssalen)

Den ukrainskfødte pianisten Mikhail ”Misha” Alperin kan kalles en av Norges mest innflytelsesrike pianister. Som professor ved Norges Musikkhøgskole har han undervist og veiledet pianister som Helge Lien, Morten Qvenild, Eyolf Dale, Arthur Kay Piene og Andreas Ulvo. Misha har en rekke utgivelser på samvittigheten på bl.a ECM og Jaro. Han har utmerket seg som både solomusiker og bandleder, men det er Misha som solopianist vi skal få høre i Forstanderskapssalen på Sentralen.

Få også med deg