"Black Birds" - Ida Løvli Hidle, solo akkordeon - visuelt konsept av Heida Mobeck

"Black Birds" - Ida Løvli Hidle, solo akkordeon - visuelt konsept av Heida Mobeck

19.30 Forstanderskapssalen

Tilbake til program

Akkordeonisten, Ida Løvli Hidle, brenner for å introdusere samtidsmusikk til et bredt publikum. Hun er på evig søken etter nye måter å fremføre komplisert musikk på en måte som alle kan forstå. Med denne konserten har hun slått seg sammen med jazzmusiker og grafisk designer Heida Mobeck. Sammen vil de lage en konsert der musikk, kulisser, lyssetting og dramatisering smelter sammen, skaper assosiasjoner og vekker musikken til liv. 

 

Programm: 

”Et Expecto” av Sofia Gubaidulina 

”Black Birds” av Kalevi Aho 

”Midsummer Adventures” av Staffan Mossenmark

"Jabberwocky" av Jesper Koch

 

Programmet består av fire komponister som på hver sin måte har betydd noe for Ida som musiker, og har gjort seg bemerket innen akkordeonlitteraturen. Hun har selv samarbeidet tett med tre av dem. Bland annet var hun ansvarlig for å editere nyutgivelsen av ”Et Expecto” etter ønske fra Sofia Gubaidulina selv.

 

Ida er en premiert akkordeonist med bl.a. 1. pris fra ”Internasjonal Competition for Accordion Soloists” i Belgia 2012. Hun har gjort solokonserter i land som Danmark, Kina, Belgia, Tyskland, Russland og Canada, og samarbeidet med komponister som bl.a. Erlend Skomsvoll og Sofia Gubaidulina. Ida har jobbet innen en rekke sjangre og konstellasjoner som jazzorkesteret ”Skadedyr” og som kapellmester på turné med Malmø Opera. I februar 2016 avholdt hun sin solistdebut ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium til strålende kritikker. Ida har mottatt en rekke priser og stipender bl.a. Ticon Musikkstipend og Kulturrådets arbeidsstipend for nyetablerte musikere.


Med støtte fra:

Få også med deg