Bioøkonomi til frokost

Bioøkonomi til frokost

08.00 Marmorsalen

Tilbake til program

Matressurser til folket; bioøkonomi til frokost

Når ingenting skal kastes og alle ressurser skal utnyttes, får det konsekvenser for hva vi spiser. Betyr det nye, spennende råvarer på matfatet, eller betyr det at ting som tidligere gikk i søpla, nå isteden finner veien til frokostbordet?

Hva er bioøkonomi, og hva betyr den for maten vi spiser? 20. september kan du få smake på og lære om bioøkonomien i praksis. Norges forskningsråd inviterer til frokost med bioøkonomisk vri, akkompagnert av foredrag fra forskere og fageksperter om hva bioøkonomien i praksis kan bety for deg og maten din:

Program
Kl. 08.00: Servering av frokost
Kl. 08.30: Faglig program. Møteleder: Ruth Astrid Sæter
Velkommen v/Vidar Skagestad, Forskningsrådet
- Bioøkonomi er viktig for å nå FNs bærekraftsmål

Faglige innlegg:
- Eva Veiseth-Kent, Nofima: Den verdifulle maten. Maten i et helhetsperspektiv
- Anders Karlsson-Drangsholt, Bellona: Hvordan mette verden uten å koke kloden? Om matproduksjon i Ocean Forest
- Gro Steine, NMBU: Foods of Norway – fra trær og tare til husdyrfôr
- Anne Marie Schrøder, Matvett AS: Å kaste mindre mat gir trippel gevinst

Diskusjon og oppsummering
kl. 10.00: Slutt

Deltakelse og frokost er gratis. Av hensyn til matserveringen vil vi gjerne vite hvor mange som kommer. Meld deg på her. 

Få også med deg