23.27 - Heidi Dahlsveen, Tze Yeung Ho & Andreas Angell

23.27 - Heidi Dahlsveen, Tze Yeung Ho & Andreas Angell

16.30 Sentralen, Gymsalen

Tilbake til program


23.27 er en musikalsk fortellerforestilling som utforsker møtet mellom den lengselsfulle sorgen og den vulgære humoren, møter mellom mennesker og møtet mellom fortellerkunsten og musikken. Dahlsveen er en av den norske fortellerkunstens mest betydningsfulle aktører. I denne forestillingen samarbeider hun med den unge komponisten Tze Yeung Ho og musikeren Andreas Angell. Sammen har de laget en forestilling som spenner mellom det tragiske, komiske, groteske og abstrakte. Samspillet mellom fortellingen og musikken utgjør også et banebrytende stykke prosessarbeid.

****

«Jeg slutter bare å eksistere». Tragisk, komisk, grotesk og abstrakt om det å miste et barn. 
En musikalsk fortellerforestilling basert på selvbiografiske fortellinger og norrøn diktning. 

****

Mimesis Heidi Dahlsveen har arbeidet som fortellerkunstner siden 1996 i både inn- og utland. Hun deltatt på flere festivaler og i to EU-prosjekter som omhandler den muntlige fortellerkunsten. Hun er førstelektor i muntlig fortellerkunst og i 2008 ga hun ut fagboken Innføring i muntlig fortellerkunst, på Universitetsforlaget. I 2017 kommer hennes nye fagbok i personlig fortelling ut. Som fortellerkunstner forsker Heidi i møtet mellom det tradisjonelle og det samtidsaktuelle.

Tze Yeung Ho (f. 1992) er en norsk-kanadisk komponist av kantonesisk herkomst. Tross i at han har sin opprinnelse fra Norge og Oslo, har han tilbragt de fleste av sine år i Toronto, Canada. Hans lydverden blir gjerne beskrevet som grov, brutal og/eller uopphørlig. Tze Yeung undersøker - som del av sitt masterstudie - diasporaidentiteten blant forskjellige komponister, inkludert ham selv som gjenstand i arbeidet. Tze Yeung er medlem av Norsk komponistforening, Hong Kong Guild of Composers og styremedlem av nyMusikk komponistgruppe. Hans verk ble framført på forskjellige festivaler og konserter i Norge, Litauen, Canada, USA og Finland.

Andreas Angell Utdannet utøvende kunstner med bachelor fra Norges
musikkhøgskole i 2015 under undervisning av Frode Haltli 
på akkordeon og har siden jobbet med prosjekter på
Ultimafestivalen i Oslo samt nye uroppføringer med
ensembler og som solist. Komponist og utøver for filmen
 FINITE og to plateutgivelser i 2016 med prosjektet The Holy Mountain. Meritter består av blant annet
norgesmestertittel i trekkspill i solistklassen over 18 år
(2013-2015) og uteksaminert med karakter A på eksamenskonsert. 

Ved siden av hans profesjonelle karriere studerer han master i anvendt musikkteori på Norges musikkhøgskole.


****
NB! Forestillingen spilles både torsdag 23.03, kl.19:00 & lørdag 25.03, 16:30. 
Husk å kjøpe billetter til riktig dato! 


Fortellerfestivalen viser det ypperste av nasjonal og internasjonal muntlig fortellerkunst. Fra myter, sagn og eventyr, jeg-fortellinger, akademiske, abstrakte, musikalske, poetiske og rytmiske utrykk. Fortellerfestivalen presenterer muntlige fortellere i alle støpninger; diktere, slampoeter, beatboxere, skuespillere, scenekunstnere og samfunnsdebattanter.


Få også med deg